Do It Yourself

Aina on joku uusi asia jota joko ei ole vielä olemassa, tai sitten se on niin tajuttoman kallis, että on vaan viisaampaa tehdä se itse. Pätee niin reitittimen valintaan, kuin palvelimen ja sen ympärillä olevien laitteiden verkostoon. 

Kun tekee itse, tietää mitä saa ja miten kaikki toimii, jolloin pystyy helposti parantelemaan tekelettään. Ja ennen kaikkea ymmärtämään mitä mikäkin palanen tekee, ja miksi.

Ja kaikkein suurin tekijä on tietenkin se mieletön nautinto, jonka näiden laitteiden parissa säätäminen ja vääntäminen tuottaa! 

Usein sitä tulee laitettua tuntikaupalla töitä johonkin, ja kun se viimein toimii niin sitä tulee käytettyä viitisen minuuttia ja alkaa miettimään jo seuraavaa projektia.

Raspberry Pi 4

Raspberry Pi 4 on hakenut sen hankinnan jälkeen hieman rooliaan.

Se on hieman hankalassa luokassa suorituskyvyltään; liian heikko tekemään mitään kovin raskasta, mutta liian tehokas tekemään jotain yhtä yksinkertaista asiaa.

Voit lukea täältä lisää aina kun etenen erilaisten käyttöönottojen kanssa tämän laitteen suhteen.

Odroid GO Advance

Tämä oli hetken mielijohteesta tehty ostos Koreasta. HardKernelin valmistama hauska itse kasattava laite, johon asensin EmuELEC käyttöjärjestelmän. Tämä pyörittää vanhojen pelikonsoleiden emulaattoreita ainakin Playstation 1 -aikakauteen saakka. 

Oikein hauska vekotin pienelle pojalleni, kunhan hän tuosta vielä kasvaa. Vaikka kuten kuvasta näkyy, laite kiinnostaa jo nyt! 

Aion vielä maalata laitteen joksikin kivan väriseksi, ja tilata kustomoidut napit tähän.

Jatkoa tulossa ainakin seuraavista aiheista:

  1. Oma kustomoitu reititin ( Espresso Bin Ultra )
  2. Kubernetes ( Turing Pi )
    1. 05.01.2021: Turing Pi 1 on saapunut. Alan pikkuhiljaa ostelemaan RPI3+ Compute Moduuleja tähän.
  3. Nextcloud ( Turing Pi )
  4. Web&Mail -palvelin kotiin ( Turing Pi )
  5. Älypeilin rakentaminen ( Raspberry Pi 4 )
  6. GameCube -projekti pojalle ( LattePanda Alpha )
  7. Google Cloud Platform -palvelimelta sivustojen siirtäminen ( HUGO/GIT/Netlify )